Višňový perník
- 2 2dc pohármúka polohrubá
- 1 2dc pohárcukor
- 1 ksprášok do pečiva
- 1 PLcukor škoricový
- 1 2dc pohármlieko
- 1/2 2dc pohárolej
- 4 ksvajcia
- 2,5 PLkakao
- 300 g, (čerstvé alebo mrazené višne)višňový kompót
- 3 PLdžem brusnicový
- 200 gčokoládová poleva

porcií

minút
príprava

minút
na 180 °C
Postup prípravy receptu
Dáme do misy múku, cukor, p.d.p, škoricový cukor a zmiešame, a nasledne pridáme mlieko, olej, vajcia a kakao. Na konci primiešame odkvapkané višne z kompótu. (ˇPodľa mňa môžte vyskúšať aj nejaké iné šťavnaté ovocie a napíšte mi do komentu, ako to dopadlo :) Zmes vylejeme do vymasteného a múkou posypaného plechu dimenzií 30x40cm a dáme piecť do predhriatej trúby na 180 stupňov na 25-30 min
Keď je kolač upečený, potreme džemom (nám najviac chutí brusnicový, ale aj lesné plody sa hodia) a polejeme čokoládovou polevou. Podľa gustu možno ozdobíť orieškami, gelee bonboníkmi atď (podľa fantázie)
PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)