Perník s lesným ovocím

06.11.2013 00:04
Suroviny

30
minút
príprava
35
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

V miske vyšľahať Heru(maslo) spoločne s cukrom. Potom postupne zašľahávame vajcia, smotanu, múky s práškom do perníka, kakao, a orechy, perníkové korenie - ja som si pomliaždila asi 5klinčekov,dva lístočky z badiánového "kvetu".

Všetko spolu riadne vymiešame - cesto sa musí dať liať - nie veľmi. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech, rozotrieme rovnomerne. Na povrch posypeme husto ovocím. Ja som mala zmrazené černice, ríbezle a trochu čučoriedok. Upiecť vo vyhriatej rúre asi 35 minút na 180°C. Samozrejme treba vyskúšať drevenou špajdlou, či sa cesto nelepí na túto paličku (špajdlu, špáratko...) - ak áno, tak treba ešte chvíľku nechať dopiecť.

 

Perník s lesným ovocím - bezlepkový

PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)