Perník s lesným ovocím
- 100 gmúka kukuričná
- 100 gmúka pohánková
- 1 PLPsyllium
- 1/2 člguma guarová
- 200 gcukor kryštálový
- 250 gHera
- 6 ksvajcia
- 5 PLsmotana na šľahanie
- 1 člkorenie perníkové mleté
- 1,5 člprášok do perníka
- 1 PLkakao
- 100 gorechy mleté
- 100 gorechy posekané
- ovocie - napr. lesné

minút
príprava

minút
na 180 °C
Postup prípravy receptu
V miske vyšľahať Heru(maslo) spoločne s cukrom. Potom postupne zašľahávame vajcia, smotanu, múky s práškom do perníka, kakao, a orechy, perníkové korenie - ja som si pomliaždila asi 5klinčekov,dva lístočky z badiánového "kvetu".
Všetko spolu riadne vymiešame - cesto sa musí dať liať - nie veľmi. Vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech, rozotrieme rovnomerne. Na povrch posypeme husto ovocím. Ja som mala zmrazené černice, ríbezle a trochu čučoriedok. Upiecť vo vyhriatej rúre asi 35 minút na 180°C. Samozrejme treba vyskúšať drevenou špajdlou, či sa cesto nelepí na túto paličku (špajdlu, špáratko...) - ak áno, tak treba ešte chvíľku nechať dopiecť.
PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)