Marhuľový perník
- 2 ks celévajcia
- 200 gcukor práškový
- 400 gmúka hladká
- 100 mlolej
- 2 PLkakaový prášok
- 1 čajová lyžičkasóda bikarbóna
- 1 čajová lyžičkaškorica mletá
- 1 čajová lyžičkacukor vanilkový
- 1 ksperníkový kypriaci prášok
- 500 mlmlieko
- veľkýkompót marhuľový
- a múka na vymastenie plechutuk
Postup prípravy receptu
Všetko spolu zmiešame ( okrem marhuľového kompótu ) a dáme na vymastený a vysypaný plech, precedíme kompót a postupne marhule poukladáme na peník dáme piecť. Pečieme pri teplote 160-170°C. Hotový pocukrujeme, alebo potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Tip : Hotová delikatesa, je ak upečený perník potriete džemom, polejete čokoládovou polevou a len ozdobíte šľahačkou a kúskom kiwi. Kombinácia sladkého perníka s kyselkavým kiwi, alebo marhuľami je naozaj výborná. Môžem Vám len doporučiť :-) Dobrú chuť.
PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)