Mäkké perníky
- 1000 gmúka hladká
- 400 gpalmarín
- 10 lyzicmed
- 400 gcukor práškový
- 4 kav. lyzic.škorica mletá
- 10 ksklinčeky mleté
- 2 kav. lyzic.sóda bikarbóna
- 4 ksvajcia
- 1 ksžĺtok
- 1 ksbielok
- 100 gcukor práškový
- 1 kav.lyzic.solamyl
- na plecholej

minút
príprava

minút
na 175 °C
Postup prípravy receptu
Palmarin rozpustime na miernom ohni, odstavime a pridame skoricu , klinceky med a cukor. Vsetko spolu vymiesame, najlepsie mixerom. Do vyslahanej zmesi pridame vajicka, znovu vymiesame, potom pridame preosiatu hladku muku a vypracujeme cesto. Vyvalkame na hrubku asi 5 mm ( aj viac) a vykrajujeme rozne tvary. Pecieme vo vyhriatej rure asi 175 stupnov 5-7 minut. Pernicky nenechame dlho piect, aby nevyschli. Ihned po upeceni potrieme vajickom v pomere 1:1 rozmiesane s vodou. Ja pridavamdo vajicka potravinerske hnede farbivo, aby lepsie vynikla biela poleva. Neupecene cesto si mozme odlozit na chladne miesto. Vydrzi aj 2 mesiace.
Poleva Bielok,solamyl, cukor vymiesame . ( cukor treba preosiat aj viackrat) Mnozstvo cukru je potrebne prisposobit velkosti vajicka.
PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)