Egrešový perník
23.11.2013 23:58
Suroviny
- 300 gmúka polohrubá
- 200 gcukor práškový
- 2 PLkakao
- 1 ČLkorenie perníkové
- 2 ksvajcia
- 200 mlolej
- 1 bal.prášok do pečiva (PDP)
- 200 g alebo pohár egrešového kompótuegreše
8
porcií

porcií
15
minút
príprava

minút
príprava
35
minút
na 175 °C

minút
na 175 °C
Postup prípravy receptu
V miske zmiešame všetky suroviny spolu s povarenými egrešmi (alebo kompótom) aj so šťavou, ktorá sa pri varení vytvorila.
Zmes nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy lebo plechu.
Pečieme v predhriatej rúre na 175°C. Po upečení nakrájame a pocukrujeme.
PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)