Čokoládový perník

09.11.2013 23:56
Suroviny

1 pekáč
porcia
15
minút
príprava
40
minút
na 160,180 °C

Postup prípravy receptu

Hladkú múku, práškový cukor, vajcia, kakao, sódu bikarbónu, 3PL džemu a prášok do perníku zmiešame dokopy a rozmixujeme kým nevznikne cesto. 

Cesto vylejeme na vymastený pekáč a pečieme najskôr 160 stupňov- 25 minút a potom pridáme na 180 stupňov a pečieme ešte 15 minút.

Vychladnuté cesto potrieme ľubovoľným džemom ( ja väčšinou používam domáci jahodový, alebo černicový džem).

V hrnci si rozpustíme čokoládu a Heru a vznikne nám poleva, ktorú vylejeme na džemuvú vrstvu perníku, ozdobíme, necháme čokoládu stvrdnúť a nakrájame na kocky :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)