Čokoládový perník
- 400 gmúka hladká
- 300 gcukor práškový
- 2vajíčka
- 1 PLkakao
- 1 člsóda bikarbóna
- 3 PLdžem podľa chuti
- 1 ksprášok do perníka
- 2 ksčokoláda na varenie/horká
- džem
- 120 gCERA - stužený tuk

porcia

minút
príprava

minút
na 160,180 °C
Postup prípravy receptu
Hladkú múku, práškový cukor, vajcia, kakao, sódu bikarbónu, 3PL džemu a prášok do perníku zmiešame dokopy a rozmixujeme kým nevznikne cesto.
Cesto vylejeme na vymastený pekáč a pečieme najskôr 160 stupňov- 25 minút a potom pridáme na 180 stupňov a pečieme ešte 15 minút.
Vychladnuté cesto potrieme ľubovoľným džemom ( ja väčšinou používam domáci jahodový, alebo černicový džem).
V hrnci si rozpustíme čokoládu a Heru a vznikne nám poleva, ktorú vylejeme na džemuvú vrstvu perníku, ozdobíme, necháme čokoládu stvrdnúť a nakrájame na kocky :-)
PERNÍKOVÝ FERINO ŽELÁ DOBRÚ CHUŤ! :)